"Це потреби тактичної групи, яка вже працює. Але широко про цю роботу ми дізнаємось трошки згодом", - Донік

Це потреби тактичної групи, яка вже працює. Але широко про цю роботу ми дізнаємось трошки згодом. Це не повний список. Далеко не повний. Бо це те, що ми можем хоч якось зорганізувати тут на сході з коротким плечем логістики.

З відсутністю цієї бісової логістики по суті. Коли отримуєш такі запити, в першу мить від цифр стає зле. Просто хочеться кричати в небо, "ну бля, як же так? Ви їх там їсте, чи що?". Хоча сам розумієш, що це просто мить втоми. Просто викид накопиченого. Бо їдять не вони. Це все з'їдає війна. З'їдає та нищить. Все. Від дорогих гаджетів, до будинків. Забираючи життя кращих.

І ці потреби, то не про комфорт. Це про життя, та ефективність. Бо майже кожен підбитий танк, то розвідка та дорозвідка коптером. Кожен вдалий артилерійський удар по наступаючому ворогу, або по колоні, то коригування коптером. Частина збитих російських "нєсбівємих" гвинтокрилів, то теж засідки з супроводом коптерів. Це сотні коптерів в небі прямо зараз. Це оперативний контроль ситуації на тактичному рівні.

Раніше, коли пілот втрачав коптера або птаха за кілька місяців польотів, це якось сприймалось, як рукожопість. А зараз, при високій інтенсивності боїв та щільності РЕБа, кілька днів роботи коптера, то вже вдача. Бо за кожним вильотом стоять врятовані життя наших захисників. Уражена техніка та особовий склад ворога.

Це важко усвідомлювати, але війна це в першу чергу ресурси. Ресурси та виснаження. Знищення ресурсів ворога. Та намагання зберегти життя наших хлопців та зберегти наші ресурси. Бо кожен знищений танк або броньована машина вже ніколи не буде стріляти. Вже нікого не вб'є. Це дуже просто.

Ці думки проносяться в голові за долю секунди і повертають в реальність. В реальність де від емоцій, та спроб намотати соплі на кулак нічого не зміниться. Де є тільки сухі цифри. Передали-знищили ворога-втратили. Нічого іншого. Порожнечя. Битва за Донбас. Битва за Україну.

І видихаєш і починаєш думати де то всьо брати. Бо гроші на те все дуже потрібні, але інколи і вони не вирішують оперативно проблему. Бо нічого нема в вільному доступі і логістики в тім числі. От, якось так і переможемо.

Квадрокоптери. Потрібні - Autel EVO II Pro V2 з додатковими батареями. Якщо є можливість вибору, то 4К камери досить. Краще купити з тепловізором. Або тепловізійну голову окремо. Аутел з тепловізійною головою, це мрія кожного пілота. Це як живого єдинорога погладити. Дітям можна розповідати. З DJI по дальності зараз кращий - DJI Mavic 3. Бажано Combo, або з додатковими батареями. Аккумулятори на дрони Autel EVO II Pro V2 та DJI Mavic3.

Планшети - від 10", оперативка від 3 Гб, память 128 Гб (або підтримка карт пам'яті від 128 Гб). Захисні чохли, захисне скло. Захищені планшети то дуже круто, але ж вони до біса дорогі.

Телефони. Захист від IP67, від 3 Гб, память 64 Гб. Ну і звісно позашляховики та пікапи. 4х4 бажано рамні. Бажано дизель. Обов'язково в доброму технічному стані. Нам нема коли, де і чим їх обслуговувати або ремонтувати після приїзду до Харкова. Будь ласка, не везіть автохлам.

Радіостанції та ретранслятор навіть шукати зараз не знаю де. От чесно. Просто навіть не уявляю, чи вони ще є десь в продажу. Як і все інше, до речі. Але очі бояться, а руки роблять. Дякуємо всім хто допомагає. Дякуємо за розуміння.

PayPal donikroman@ukr.net

donikroman@ukr.net

5168 7451 1010 5332

4731 2196 1942 3175

Донік Р

Перекази на картки з інших банків можуть глючити. Тому-

Альтернативні реквізити для переказів в гривні по посиланню

https://www.facebook.com/skitalec/posts/5316906751...

Інші публікації автора

"Це робота. Очищаюча нашу землю від окупанта, наближаюча перемогу. Для цієї роботи потрібна допомога", - волонтер Донік

четвер, 9 червень 2022, 9:02

Це робота. Заворожуюча, важка, смертоносна, захищаюча, очищаюча нашу землю від окупанта, наближаюча перемогу. Але для цієї роботи треба справні засоби та «знаряддя виробництва». . Потрібна наша допомога. Бо за три місяці інтенсивною фази ресурс автопар...

"Ще шість автівок поїхали на фронт допомагати ЗСУ виконувати бойові задачі", - волонтер Донік

середа, 25 травень 2022, 10:26

Ще шість автівок поїхали на фронт допомагати ЗСУ виконувати бойові задачі. В приоритеті артилерісти, та піхота. Одна автівка з другої спроби, але доїхала до фронту та вже працює. Дякуємо всім хто допомагає. Дякуємо за розуміння. PayPal donikroman@ukr.n...