Не така щоб зовсім "зрада" в масштабах держави, але ціною в життя людей

Я дуже не люблю писати про "зраду". Бо як правило, крім деструктивних емоцій, більше нічого "зрада" не приносить. Але зараз інша ситуація і без пояснень не обійтися. А це реальна "зрада". Не така щоб зовсім в масштабах держави, але ціною в життя людей. Коли я дивився на суми грошей, які погасили на День Незалежності, я випадав в осад, бо дуже добре знаю яка халепа зараз з постачанням віськовиків на фронті. Банально через брак грошей. Але зараз у нас нема іншого виходу, як приборкати свої емоції і замість тимчасово окупованої шоуменами держави, зробити те, що треба зробити.
Бо ніхто крім нас цього не зробить. А ціна питання дуже проста - вдала чи не вдала евакуація поранених з окопів до медиків. Як всі знають, в ЗСУ два з половиною - три роки тому були передані медичні "богдани". Вони були взуті у всесезонну грязьову гуму. Якщо не помиляюсь "гудріч". З тих пір шини на машинах держава не міняла. Крім того що вони зношуються на асфальті, та дубіють, по снігу, ожеледиці та льоду вони просто не ідуть. Ми з цим особисто зтикалися, коли в минулому році евакуація не змогла піднятися на обледенілому підйому. Добре що поранення було легке. Тоді прийшлося екстрено закуповувати шини прямо на місці.
На фронті є кілька ділянок, де дорога з лінії фронту до шпиталів та лікарень проходить по затяжним підйомам. Які звісно ніяка техніка оперативно не чистить. І медичні автівки на болотній трирічній гумі, просто не зможуть підніматися. Це буде втрата часу, облік якого буде йти на хвилини.
Наша задача до перших морозів і снігів, перевзути медичні автомобілі. Ще й для надійності забезпечити ланцюгами та браслетами проти ковзання. Все просто як двері. Перевзуємо медички - врятуємо життя. Скоріше за все не одне.
Це не повний список потреб санітарних авто тільки однієї бригади. Дуже хотілось би, щоб мене після цього посту МО звинуватило в брехні (як часто це робить), та закупило якісну зимову гуму на санітарні машини. Але не віриться.
Міністр на валізах, "денег нет, но вы держитесь". Зате день Незалежності відгуляли з флагштоками на 170 млн. гривень. Не рахуючи мілких бризок шампанського.
Тому тільки ми з вами. Ще раз нагадаю - ціна питання - життя поранених
Дякуємо всім хто не втомився від війни, та допомагає збройникам виборювати перемогу.
Допомогти перемозі легко.
4731 2196 1942 3175
5168 7573 4764 2680
Донік Р
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

"Це робота. Очищаюча нашу землю від окупанта, наближаюча перемогу. Для цієї роботи потрібна допомога", - волонтер Донік

четвер, 9 червень 2022, 9:02

Це робота. Заворожуюча, важка, смертоносна, захищаюча, очищаюча нашу землю від окупанта, наближаюча перемогу. Але для цієї роботи треба справні засоби та «знаряддя виробництва». . Потрібна наша допомога. Бо за три місяці інтенсивною фази ресурс автопар...

"Ще шість автівок поїхали на фронт допомагати ЗСУ виконувати бойові задачі", - волонтер Донік

середа, 25 травень 2022, 10:26

Ще шість автівок поїхали на фронт допомагати ЗСУ виконувати бойові задачі. В приоритеті артилерісти, та піхота. Одна автівка з другої спроби, але доїхала до фронту та вже працює. Дякуємо всім хто допомагає. Дякуємо за розуміння. PayPal donikroman@ukr.n...